Utvecklingen av olika metoder att återfå sitt hår

Utveckling av hårtransplantationer

En äldre hårtransplantation gick till att kirurgen avlägsnande en remsa med hår på baksidan av huvudet och därefter transplanterades de follikulära enheterna (hårsäckarna) som dissekeras under ett mikroskop. Dessa transplantat sedan las i en i saltlösning och sedan transplanterade de i det kala området i hårbotten.

Med tanke på den tidskrävande och tråkiga karaktären av detta förfarande, kunde en hårtransplantation kirurg ofta bara transplantera ca 500 till 600 follikulära enheter transplantat per dag. Men tack vare den senaste hårtransplantation framsteg, denna teknik är ofta ersättas av follikulära enhet extraktion (FUE). Kostnaden per transplantat av FUE är typiskt dubbelt så hög kostnad men metoden är jämförelsevis snabbare och mindre smärtsam och minimalt invasiv.

Framsteg inom hårtransplantationer

Vid en typisk FUE görs en liten rund punch görs i givarområdet för att direkt extrahera hårsäcken som består av 1, 2, 3 och 4 hår dvs transplantat av follikulära enheter. De follikulära enheter som extraheras med den här processen kallas vanligtvis "trubbigt dissektion " där en punch görs för att innesluta hela den follikulära enheten som separerar den från de omgivande mjukvävnaderna.

När den underliggande follikulära enheten är separerad från den omgivande vävnaderna, är det lätt placera tillbaka dem med hjälp av en liten pincett. De små hålen som finns kvar efter hårsäcken läker gradvis under de närmaste dagarna och upptäckas inte för blotta ögat när patientens hår växer ut. Läkningstiden är mycket kortare än de äldre metoderna med hudremsa som togs ut.

FUE förfarandet har antagits av de flesta hår transplantations kliniker och blivit standard trots det är hudremse metoden fortfarande den mest populära hårtransplantation förfarande eftersom det är mer ekonomiskt än FUE.

Dessutom, på grund av vissa nyligen hårtransplantation framsteg såsom användning av trichophytic closign teknik som görs för att minimera ärr som skapas av hudremsan vilket gör det nästan omöjlig att upptäcka hårtransplantationen för blotta ögat. Denna utveckling av håret transplantation tekniken har gjort FUE mindre tilltalande för kliniker trots att det är en bättre metod för patienten.

Forskning kring håravfall

Förutom framsteg inom hårtransplantation metoden sker en hel del forskning pågår också för att klona håret. Om hår transplantations forskningen är framgångsrik kommer det att vara möjligt att göra flera kopior av givar hår i laboratoriet. Tillämpningen av denna teknik skulle användas i form av hårtransplantation. I de traditionella förfarandena är den största begränsningen ofta givaren som inte kan uppfylla erforderlig densitet. Men hår kloning lovar att övervinna detta problem genom att ha den mängd hår som krävs för att odlas i ett laboratorium från en enda donator hår och sedan implantera det i hårbotten.

Hårtransplantation forskning med kloning av hår är mycket svårt och det finns många hinder som måste övervinnas om säkerhet och kosmetiska egenskaper av det klonade håret. Vissa hårtransplantation forskning har också skapt genombrott för vissa håravfall medicinering som dutasterid.

5 sep 2018

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)